Scratch Messiah Zeeland

scratchmessiah@zeelandnet.nl

Verslag 18e Scratch Messiah

De 18e Scratch Messiah was een avontuur dat de hele dag duurde

De binnenkomst van de deelnemers was al verwachtingsvol. Oude bekenden die elkaar hartelijk begroetten en nieuwelingen die eerst nog een beetje onwennig rondliepen. De sfeer zat er direct in. Het leuke van deze scratch is dat iedere deelnemer echt zelf aan de bak moet, want er is geen steunkoor en het is niet alleen maar meezingen. Er moet dus een prestatie worden geleverd, die door de deelnemers thuis is voorbereid en tijdens repetitie wordt verfijnd..

Met Jules van Hessen als dirigent op de bok, begon de eerste repetitie om half 10 en luidde een avontuur in dat zijn weerga niet kende. Het koor was wat kleiner dan andere jaren. Er werd meteen al een zeer aangenaam geluid voortgebracht. Het scratchorkest speelde en begeleidde soepel. Het geheel voegde zich eenvoudig bij elkaar. Eén van de solisten had met een sinusitis thuis moeten blijven. Hij zorgde voor een prima vervanging, waardoor ook het solisten team toch een uitstekende prestatie kon leveren. Ja, van de koorzangers, met uitzondering van alten, hadden er best nog wat bij gekund…….

12

Het laatste koorwerk van de Messiah is niet gemakkelijk. Daarom werd dat al vroeg op de ochtend extra gerepeteerd. Toen het ’s middags nogmaals aan bod kwam, maakte Jules er een spannend plan voor, vooral voor de koorleden. ‘Steeds zitten tussen al die snelle nootjes stukjes waar het weer goed en gelijk samen moet klinken. Zet daarop in en laat de rest maar zoals het gaat’. Nou, dat mislukte toen toch nog een beetje, maar ’s avonds ging het veel beter dan ooit. Het spannende avontuur verliep dus prima en dirigent Jules had toen alle deelnemers als het ware aan zijn vingers hangen.

Ach, de zaal had natuurlijk nog voller gekund, dat neemt niet weg dat de bezoekers hebben genoten van wat wij overdag hadden voorbereid Na afloop was het BEST EVER, niet van de lucht en veel koor- en orkestleden wilden zich meteen ook maar weer aanmelden voor het volgend jaar!

Al met al was het een heerlijke dag. Maakt muziek – of je nu zingt, speelt of luistert – echt iets in mensen los? Het leek wel zo te zijn.

We gaan er volgend jaar weer voor op 3 maart 2018.

Het bestuur hoopt u allen dan – met aanhang en al – weer terug te zien.

Cisca Geerse

Advertenties

Teksten, foto’s en video’s:

©Scratch Messiah Zeeland

Met dank aan:
Het bedrijfsleven en de vrijwilligers van de Sint Jacobskerk

%d bloggers liken dit: