Scratch Messiah Zeeland

scratchmessiah@zeelandnet.nl

Solisten 19e Scratch Messiah Zeeland

Solisten voor de 19e Scratch Messiah op 3 maart 2018

Al zijn we nog lang niet zo ver maar voor sommige zaken moet je vooruit zien zoals het contracteren van de solisten met als resultaat dat we nu inmiddels een mooie internationale solistenploeg hebben samengesteld:
Onze sopraan van vorig jaar, Sarah Van Mol, had komend jaar helaas andere verplichtingen maar voor haar in de plaats hebben wij een landgenote met een prachtige staat van dienst gevonden: Hendrickje van Kerckkhove.

Hendrickje 2013_A

http://www.arien-artists.com


Voor de altpartij wilden wij als bestuur graag weer eens een vrouwelijke altin plaats van een countertenor en daarvoor hebben wij de Nederlandse mezzosopraan/alt Eline Welle gecontracteerd.

welle

http://www.haagsbarokgezelschap.nl/solisten/welle.html


De tenor-partij wordt weer gezongen door de Vlaamse Teun Michiels die ook actief is als beiaardier en pedagoog.

IMG_2359-e1491071396284

http://www.teunmichiels.be


En tenslotte wordt de baspartij weer gezongen door Kai_Rouven Seeger de uit Duitsland afkomstige Vlaming

276d48a

http://www.kai-rouvenseeger.de


Uiteraard staat het geheel weer onder leiding van Jules van Hessen, die we dan voor de 19e keer mogen begroeten en die al die jaren al door zijn inspirerende manier van werken dit muzikale evenement in Zeeland tot grote hoogte weet te brengen.

IMG_0599

http://www.julesvanhessen.com

Vanaf medio oktober gaan de uitnodigingen voor het koor en orkest weer de deur uit en kunnen we rond en onder deze mensen weer een koor en orkest opbouwen die dan alweer voor de 19e keer spraakmakend zal zijn.

Wij zijn dan misschien de kleinste “Scratch organisatie“ in Nederland, maar dat heeft niets met de kwaliteit te maken, integendeel! Onder leiding van Jules van Hessen wordt er intensief, maar ook met humor in een ontspannen sfeer gerepeteerd, zodat er ‘s avonds met een koor van zo’n 220 zangers en een orkest van 40 personen een gedegen klinkende uitvoering gegeven kan worden, die de benaming “from Scratch” overstijgt!

Advertenties

Teksten, foto’s en video’s:

©Scratch Messiah Zeeland

Met dank aan:
Het bedrijfsleven en de vrijwilligers van de Sint Jacobskerk